FILIPPINERNA - 5days summary


Har som tagit en liten bloggpaus de senaste dagarna, men gulligt att Michelle kunde skriva ett litet inlägg till er. :]

Nu ska jag och Michelle tillsammans försöka få ihop ett rätt så långt inlägg och försöka bocka av fem dagar till, mer eller mindre. Enjoy!(...och såklart blev Michelle mest nöjd med den suddiga bilden^)Nästa dag for vi norrut, på ännu en 3 timmar lång biltur, närmare bestämt till Pampanga. Vi skulle på fest för en Malåbo som nyligen fyllt femtio (hans fru är också från Filippinerna då, och vi kände ju varandra innan), och vi var då inbjudna eftersom vi råkade vara i Filippinerna samtidigt.
Det hölls på en resort, eller jag, Michelle och ate Cacai tyckte det mer bara var ett litet hotell med pool, och vi var så sociala att vi höll oss inne på vårat hotellrum spelandes kort. Haha. Standard.Vid midnatt, när de flesta gästerna dragit sig hemåt, vågade vi oss ut för att ta ett dopp i poolen. Michelle blev dock nästan attackerad av en gul padda när hon steg ut ur det luftkonditionerade rummet in i den 35-gradiga värmen. (Dog typ av värmen, sen var det typ bara 15 grader i rummet. Värmechocken!)


(suddig igen:$)

Oooh, kan ni urskilja paddan från väggen och oss från mörkret?

Somnade vid halv två efter att ha busringt till ate Cacai's ragg, haha. Michelle fick äran att prata med dom.

Nästa dag begav vi oss tillbaka till kära Curayao, och stannade ett antal gånger för att köpa bla. mango, vattenmelon, kaffe, jollibeemat, vatten och fit n' right.
Vi hälsade även snabbt på i Fairview där auntie Diosa, ate Cacai, ate Jam, kuya Jeff och kuya Julius bor.
I Curayao välkomnades vi av tre ascals (herrelösa hundvalpar), som genast brast ut i dans.
Skämt åsido, det var våra kusiner ate Charmaine och Kera som lekte med dom.


Senare på kvällen blev det (såklart) mer kortspelande för att fira vår tillbakakomst.
När vi spelat klart, och de flesta kusinerna gått hem/somnat gick jag, Michelle och kuya Butchoy loss på sminket medans han berättade en massa "Knock knock-jokes", och kuya Julius fick agera sminkdocka. Han blev vacker.


Sminkdockan^, färgade även håret med torrschampo. Och fyllde i ögonbrynen/mustaschen med mascara. :D
Den sjätte juni, svenska nationaldagen, växlade det mellan att titta på Glee/Raising Hope på datorn och hjälpa ate Mayok med the stormanagement i Lea's Sari Sari Store (yess, uppnämnd efter våran underbara lilla kusin).
Och på kvällen for vi till SM Fairview med fyra kusiner + Nica. Det var meningen att vi skulle se Kung Fu Panda 2 (det var faktiskt dom 16-17 åringarna och BJ som ville se den, haha), mendet blev X-Men: First Class istället för att kuya Niño redan sett den. Ett biobesök för 7 personer och snacks/läsk gick på ca 1800 peso, ca 300kr... mamma betalar; chi-ching $$$

Nästa dag återvände vi till SM. Och, konstigt nog, köpte jag ingeting. Ingenting. Smaka på den.
Fast Michelle shoppade loss. Sen köpte vi pizza också, 350 peso (ca 55kr) på Greenwich för en 12 inch-pizza. Snålt.

På kvällen spelade vi kort, igen, med kuya Niño och Nica. Straffet blev, igen, att man blev målad i ansiktet med läppstift (klassiker i Filippinerna?). Och ursäkta för dubbelhakan där uppe, men I'm proud of it. I was born this way, hey.
Och bilden var ett försök till en jump-shot (även det en klassiker kanske?).

Den nionde juni blev det mer storemanaging, och lite "thank you, come again" från Michelle's sida. Som Apu alltid säger i The Simpsons, ni vet. Och på kvällen kom människor för lite förfest inför Michelles kalas den tionde. Fast de flesta barnen/ungdomarna kollade på Rio istället på tredje våningen.Coming up next: Michelle's 14th birthday~


Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag kan se)

Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0