FILIPPINERNA - All those filipino cousins

 Datum: 2011-07-31 | Tid: 16:21
Jaa... Efter att ha babblat på om alla dessa kusiner tänkte jag även ge dom ett ansikte här på bloggen.
Sorterade efter syskon och ålder! Har även lagt till deras smeknamn inom parenteser. Dom som har sina namn understrukna har flyttat hit till Skellefteå, så ni kanske sett dom på stan någon gång?^^

Uncle Romeo & auntie Rose

Melissa (Liza), Elvimie (Mekmek), El Marie (Nonoy), Meredith (Aiko), Janine, Rom Carlo & Rom Angelo

Uncle Armando & auntie Lolita

Irene, Maricel (Ethel), Loumeriana (Lulu), Catherine (Beboy), Mark Lorence (Butchoy) & Marialou (Mayok)

Auntie Marlyn & uncle Boy

Maria Diosa Margareth (EmEm), Ryan Caesar (RC) & Timothy John (TJ, Jibong)

Auntie Diosa & uncle Manolito

Jerome, Jefferson (Jeff), Jamine (JamJam), Jessica (Cacai) & Julius (Jongjong)

Uncle Junior

Jonabel, Joan (Pipay), Jessabel, JR & Don Jhon (Don Don)

Uncle Florencio

Francis, Patrick, Charmaine, Archie, Mark Bryan & Florelyn (Nene)

Auntie Juliet & uncle Bobby

Karl Niño John (Niño) & Bobby Jule (BJ)

Auntie Lyzel & uncle Dokin

Kin Rozel (Kinkin), Karl (Cacai), Kant (Bimbol), Kaye (Jaje) & Kera (Era)

Uncle France Mark & auntie Pamela

Mark Tristan (Third) & Mark Troy

FILIPPINERNA - It's my birthday, it's my birthday!

 Datum: 2011-07-31 | Tid: 12:36
Nämen tjenare.
Michelle vid tangentbordet för att berätta om min födelsedag som skedde i Filippinerna.
Då ska vi se, var ska jag börja? Kanske början av dagen? Åh, vilka bra idéer man får! HAHA

Jag vaknade, duschade och fick sedan en ananas att dela med familjen. Till min stora chock hade dom saltat ananasen (därav mitt smickrande ansiktsuttryck på andra bilden), jag menar vem gör det egentligen?
Tydligen alla som äter ananas i Filippinerna enligt kära mor...

Uppe på rooftop väntades mat, tårta, kusiner och mormor! Även folk som inte ens var inbjudna.. Kan ju även tillägga att mormor aldrig varit mer än på första våningen sen hon kom till Manila (och hon hade varit i Manila i ungefär en månad), men det är så att min mormor inte klarar trappor så bra. Dagen i ära besteg hon trapporna för maten. HAHA, joke lang!


^Tårtan

^Uncle Mandoy (Lea och Nicole's morfar), mormor♥ som ser extra busig ut på denna bild och JAG.

^Specialbeställda ballonger till den bortskämda födelsedagsflickan.

Sedan blev det MAAT^ (gulligt ate Lulu...) och hejande på alla kusiner. Och efter det blev det tävlingar! Eftersom jag var den som fyllde år så fick jag dela ut prispengarna, vilket betyder att jag inte behövde delta i dom smått pinsamma (enligt mig) lekarna.

^The contestants

^Yeah, I'm a pimp. SUSYAL. Sabe?

Efter tävlingarna blev det falsksjungande karaoke för dom som ville, dom som inte ville delta spelade kort på bottenvåningen. Va, kort? Det har vi ju aldrig spelat tidigare i Filippinerna?! HAHA


^Och dom som varken sjöng vacker karaoke eller spelade kort kastade kort istället.

^...eller tog jumpshots.

^Också fanns dom som kom ungefär två timmar försent, så dom skulle såklart äta.

^Skönsång från mama

^Jämnförelse av munnar

^Ser ni likheterna mellan mina och ate Marialou's kinder?

Kan nog säga att det var en av dom roligaste födelsedagarna jag haft! Det var alla kusiner som gjorde det, åh vad jag älskar dom... Längtar till nästa gång vi far till Filippinerna för har nog aldrig varit så emotionellt nära mina kusiner tidigare.

Tack för mig.

FILIPPINERNA - 5days summary

 Datum: 2011-07-30 | Tid: 21:42
Har som tagit en liten bloggpaus de senaste dagarna, men gulligt att Michelle kunde skriva ett litet inlägg till er. :]

Nu ska jag och Michelle tillsammans försöka få ihop ett rätt så långt inlägg och försöka bocka av fem dagar till, mer eller mindre. Enjoy!(...och såklart blev Michelle mest nöjd med den suddiga bilden^)Nästa dag for vi norrut, på ännu en 3 timmar lång biltur, närmare bestämt till Pampanga. Vi skulle på fest för en Malåbo som nyligen fyllt femtio (hans fru är också från Filippinerna då, och vi kände ju varandra innan), och vi var då inbjudna eftersom vi råkade vara i Filippinerna samtidigt.
Det hölls på en resort, eller jag, Michelle och ate Cacai tyckte det mer bara var ett litet hotell med pool, och vi var så sociala att vi höll oss inne på vårat hotellrum spelandes kort. Haha. Standard.Vid midnatt, när de flesta gästerna dragit sig hemåt, vågade vi oss ut för att ta ett dopp i poolen. Michelle blev dock nästan attackerad av en gul padda när hon steg ut ur det luftkonditionerade rummet in i den 35-gradiga värmen. (Dog typ av värmen, sen var det typ bara 15 grader i rummet. Värmechocken!)


(suddig igen:$)

Oooh, kan ni urskilja paddan från väggen och oss från mörkret?

Somnade vid halv två efter att ha busringt till ate Cacai's ragg, haha. Michelle fick äran att prata med dom.

Nästa dag begav vi oss tillbaka till kära Curayao, och stannade ett antal gånger för att köpa bla. mango, vattenmelon, kaffe, jollibeemat, vatten och fit n' right.
Vi hälsade även snabbt på i Fairview där auntie Diosa, ate Cacai, ate Jam, kuya Jeff och kuya Julius bor.
I Curayao välkomnades vi av tre ascals (herrelösa hundvalpar), som genast brast ut i dans.
Skämt åsido, det var våra kusiner ate Charmaine och Kera som lekte med dom.


Senare på kvällen blev det (såklart) mer kortspelande för att fira vår tillbakakomst.
När vi spelat klart, och de flesta kusinerna gått hem/somnat gick jag, Michelle och kuya Butchoy loss på sminket medans han berättade en massa "Knock knock-jokes", och kuya Julius fick agera sminkdocka. Han blev vacker.


Sminkdockan^, färgade även håret med torrschampo. Och fyllde i ögonbrynen/mustaschen med mascara. :D
Den sjätte juni, svenska nationaldagen, växlade det mellan att titta på Glee/Raising Hope på datorn och hjälpa ate Mayok med the stormanagement i Lea's Sari Sari Store (yess, uppnämnd efter våran underbara lilla kusin).
Och på kvällen for vi till SM Fairview med fyra kusiner + Nica. Det var meningen att vi skulle se Kung Fu Panda 2 (det var faktiskt dom 16-17 åringarna och BJ som ville se den, haha), mendet blev X-Men: First Class istället för att kuya Niño redan sett den. Ett biobesök för 7 personer och snacks/läsk gick på ca 1800 peso, ca 300kr... mamma betalar; chi-ching $$$

Nästa dag återvände vi till SM. Och, konstigt nog, köpte jag ingeting. Ingenting. Smaka på den.
Fast Michelle shoppade loss. Sen köpte vi pizza också, 350 peso (ca 55kr) på Greenwich för en 12 inch-pizza. Snålt.

På kvällen spelade vi kort, igen, med kuya Niño och Nica. Straffet blev, igen, att man blev målad i ansiktet med läppstift (klassiker i Filippinerna?). Och ursäkta för dubbelhakan där uppe, men I'm proud of it. I was born this way, hey.
Och bilden var ett försök till en jump-shot (även det en klassiker kanske?).

Den nionde juni blev det mer storemanaging, och lite "thank you, come again" från Michelle's sida. Som Apu alltid säger i The Simpsons, ni vet. Och på kvällen kom människor för lite förfest inför Michelles kalas den tionde. Fast de flesta barnen/ungdomarna kollade på Rio istället på tredje våningen.Coming up next: Michelle's 14th birthday~

Michelle ger er ett inlägg, enjoy.

 Datum: 2011-07-28 | Tid: 01:16
Chacha bloggen!
HAHA, Michelle här!
Hade tänkt berätta lite smått om vad jag gjort den senaste veckan, om det är okej för er läsare alltså. Går det bra? 
Tar tystnaden som ett ja.
Har mest bara golfat de senaste fem dagarna. Blev 78 hål sammanlagt. (Varav 6 av de på korthåls) Vadå golfnörd? Alla rundor gick man med bästaste Alice! Så nu har man gått om henne i handicap (bara för att alla ni läsare vet vad det innebär) och är alltså liite bättre än henne, och jag har det skriftligt!
Nej men nu ska jag sluta och skryta om mina framgångar.Vad mer, vad mer...
Jo just det!
Som Cissi skrev i det tidigare inlägget så tog hon en sväng förbi sjukan. Då blev man ENSAM hemma, och inte fick man några samtal där från sjukan heller, eller iallafall inte förrän tre timmar senare...Självklart kom Alice till undsättning (Piltre på den flickan) och erbjöd sig att sova över bara så att jag inte skulle vara ensam hela natten, och för att vi ändå skulle på golfen dagen därpå. Oväntat va? Kan ju även tillägga att Aron var med på de flesta av dom 78.
Nej men, skönt att Cissi blev bättre!^Snygga golfhandskar va?
Fick ju en gudomligt fin golfbränna efter en fyra timmars lång runda på 18-hål idag. Har nu linjer efter sockarna, shortsen, linnet och den rosa golhandsken. Så nu är en hand vitare än den andra, men vad gör man inte för golfen?
Just det! Jag, Alice och Aron fick ju en smått irriterande förföljare igår på banan. Vem var denna förföljare undrar ni då? Det var nämligen en bräms. Trevligt!
Sprang runt med viftande händer och slängande armar ända tills Alice dödade den med sina bara händer. Fick även hjälp av mitt huvud. Efter två slag på brämsen och hjässan var den rackarn död! HAHA, mission accomplished!

Kan ju skicka en liten hälsning till kusinerna i Filippinerna som faktiskt läser denna blogg. Redo för lite engelska?

Hi over there in the Philippines! Michelle here, sending my regards to all of you in The Pearl Of The Orient. Miss all of you so bad. And ate Cacai, Skype with me soon? Cya! :*

Oj, är klockan redan efter ett?! Bäst att sova. Ses. Godnatt. Sovgott. Vakna inte försent. Efter tolv är försent. Tycker jag. Borde avsluta nu. Jag avslutar... NU.

Nu.

Le Hospital

 Datum: 2011-07-26 | Tid: 18:48
Hade tänkt slänga in ett inlägg igår kväll, blev dock ändrade planer^.

Fick skitont i magen vid sjutiden, började till och med gråta i paniken. Jag, mamma och pappa svängde då förbi akuten. Läkarna misstänkte en inflammation på blindtarmen, så de tog några prover. Var lite hemskt eftersom att vi kände en som dog utav brusten blindtarm när hon var tretton (2006 kanske?).
De kom sedan fram till att det var endast en inflammation, men jag skulle få stanna över natten så de kunde ta prover på morgonen, så de kunde överväga operation.

Jag kördes över till barnavdelningen i rullstol vid två, där jag och mamma fick dela rum med en tjej som hette Linnea. Hon var i ungefär samma ålder och hade fått två ryggkotor ihoptryckta när hon hoppat från ett hopptorn.
Sjuksköterskan fixade sedan dropp, eftersom jag varken fick äta eller dricka någonting.

När jag vaknade mådde jag bättre, men inte superbra. Men vid halv två fick vi klartecken från kirurgen att jag kunde få fara hem och att det skulle självläka. Lycklig!:D

Har fortfarande smärtor vid blindtarmen och där droppet har suttit, men det duger.

Igelkott

 Datum: 2011-07-23 | Tid: 09:04

Godmorgon!
Håller på att tömma kameran, ska med Emmy till Bureå idag och sen ska vi sova över där. Tagga!:D
Synd bara att Hanna inte skulle dit den här gången. Gången då jag ska dit. Hon undviker mig. Eller något liknande. Huhu.

Idag bjuder jag på en bild på (den blinda?) igelkotten som jag, Emelie och Hanna stötte på igår.


MOUNTAIN DEWWWW!

 Datum: 2011-07-22 | Tid: 16:03


CHECKA IN VAD JAG HITTADE IGÅR NÄR JAG GICK TILL ICA MED EMMY:D:D:D::D:
Blev helt mållös. Kändes som om jag skulle brista ut i dans. Min favoritdryck i Filippinerna verkar ha kommit till Sverige (eller är jag bara lite efter? Hmm). Wiiiiiiie.
Dock så hade jag endast smakat orginalet i Fils, eftersom det var den enda som såldes i 750/1000ml-flaskor. Men kan väl säga att Voltage inte alls var en besvikelse.

Funderar även på om man orkar pallra sig iväg till Trästocks ikväll för att se Säkert!. Får se hur det blir.


Skyping

 Datum: 2011-07-21 | Tid: 15:54

Jag och lillasyster skypar med våran kusin nu :D


FILIPPINERNA - Makati & Bubbles

 Datum: 2011-07-20 | Tid: 16:27Femte dagen i Manila tog vi en tre timmar lång biltur till de rikare delarna av Filippinerna, Makati. Massor av höghus och övertrafikerade gator. Vädret var väl kanske inte det bästa, och mitt i allt kom ett sånt där plötsligt, tropiskt regn. Var väldigt kul att se hur rädda alla människorna var för regnet:]
När det endast duggade lite grann vågade vi oss vidare till Starbucks där jag köpte en latte och Michelle en mango-ananas-juice. Sedan gick vi runt lite, för att sedan äta middag på McDonalds.
Vid sju var vi tillbaka i Curayao och spelade kort med våra kusiner till långt in på kvällen. Vi lärde dom hur man spelade Bubblan, och straffet var att man blev ritad i ansiktet med läppstift. Kan väl säga att BJ förlorade. Stort. 

(FYI: ja, det ni skådar på bilderna är mitt naturliga hår, luftfuktigheten såhär i monsunperioder gjorde mitt hår äckligt vågigt och rufsigt)

Nu ska jag blogga ~

 Datum: 2011-07-20 | Tid: 15:03

Var nyss ute och solade med Michelle, annars har dagen spenderats tittandes på Pretty little liars. ^^

Igår hann jag bla. se delarna 11-15 av PLL, uppdatera min mobil, vara med finaste Emmy, se Devil och vara med hennes kaniner, och sedan hänga med småkusiner, Michelle och Alice.


Hugo med Emmys kamera:]^


Okej.

 Datum: 2011-07-18 | Tid: 11:10

I'm alive ...då var det uppklarat.
Vet inte egentligen vad som hänt men jag verkar bara inte riktigt haft tid att blogga förrän nu.

De senaste dagarna har jag bla. annat varit med Emmy och träffa hennes nya kanin (såå söööööt♥), bara hängt med lillasyster och Emelie, sett på massa Pretty Little Liars-avsnitt, och igår var jag på bio med Emmy, Emelie och Michelle. Kan väl säga att Harry Potter var så sjuuuuuukt bra! Var helt mållös efter att ha sett den, kan inte fatta att det var den sista. Har ju seriöst växt upp med filmerna:o

Ska försöka slänga in ett till inlägg om Filippinerna idag.


^okej, vet att det blivit tre sådana här på rad nu, men har inga andra bilder just nu...


Whoa.

 Datum: 2011-07-14 | Tid: 19:21

AAH! Min nya favorittrilogi:o^
Senaste bokserien jag blev förälskad i var Syskonen Baudelaires olycksaliga liv, men nu när jag kommit in i en läsperiod är det denna serie som tar upp min tid. Läste ut Hungerspelen på två dagar i Filippinerna, och beställde sedan de två andra delarna i måndags. Har undertiden greppat Hungerspelen än en gång i ett fast grepp och har hunnit läsa ungefär halvvägs. (42:-/st på Adlibris, fri frakt.)

Öhm... när började jag läsa?

Idag stannar jag hemma.

 Datum: 2011-07-13 | Tid: 13:53
Huvudvärk och feber, orkar inte. Skulle egentligen vara med Emmy, men mår alldeles för dåligt. Saknar henne, och Hanna med för den delen:c

MEN, jag försöker hålla mig positiv med en tummen upp.

FILIPPINERNA - Shopping, Betgame and some catching up

 Datum: 2011-07-11 | Tid: 23:43
Del två.


Tredje dagen spenderades på SM Fairview, och resan dit och tillbaka tog en timma vardera, men det verkade vara kort tid för dom att färdas till ett köpcenter(!!). Det var då som jag praktiskt taget köpte allt (utom jeansen och linnet med krås). Jag och Michelle blev supernöjda över våra converse och behövde direkt prova dom så fort vi kom tillbaka till Curayao.

Resten av kvällen spenderades med ate Cacai, kuya Butchoy och ate Mayok spelandes Betgame (ett kortspel där man satsar pengar, ganska likt poker fast med fem kort). Och här ovan ser ni då våra vinster^. Kan väl även tillägga att Michelle blev the betgame-master, och ja. Hennes pengar är till vänster.

Nästa dag blev det att gå runt i Curayao och se vars alla som vi känner bor. Stannade även ett tag hos Lea och Nicole's mormor och morfars hus och pratade lite med ate Lulu och ate Mayok. Försökte även konversera ltie med Ashlie, vilket gick förgäves då hon endast är tre och ett halvt och jag knappt kan någon tagalog.

På kvällen hängde vi lite i rummet med tre kusiner, Nica och Jerome. Det var nog första gången vi var med några som inte var våra kusiner, och första gången systrarna Pettersson pratade med syskonen Malazo, ^^

FILIPPINERNA - First two days

 Datum: 2011-07-11 | Tid: 23:16
Okej, nu kommer första delen!

Landade i Manila vid tretiden lokal tid (ungefär nio på morgonen i Sverige). Träffade och hälsade då på min morbror, min moster och hennes man som kommit för att hämta oss. Sedan blev det att snabbt packa bilen för att sedan åka den tre timmar långa bilfärden till Montalban där vi alltså skulle bo.

Vi välkomnades med Jollibee-mat och pancit, dock så var inte jag och lillasyster så sugna på att äta efter att ha sprungit runt på flygplatser och flygit i ungefär ett dygn. Vi gick istället och bytte ut våra jeans, som vi flygit i, till shorts.

Vi hann vila ett tag, och Michelle fixade lite med mitt hår, innan kusinerna kom på besök, och dom ville direkt krama och bli fotade med oss.


^Jag är typ lång(!!)


Dagen efter lyckades vi faktiskt vakna vid åtta, och sedan blev det snabbt att göra sig redo för att vi skulle dra vidare till en resort några minuter bort där vi skulle bonda med kusinerna och bada. Blev dessutom att spela lite biljard, och äta (haha, ofc).


^Kolla in mina och ate Cacai's kinder, Magbata-cheeks:D

Simon & Sophie vs. Ett nytt liv på köpet

 Datum: 2011-07-10 | Tid: 19:16

Jag och syster hängde upp hängmattorna idag mellan äppelträden och gungställningen. Sedan har praktiskt taget hela dagen spenderats läsandes där. Whoa, amazing huh?:o

Tolvhundra

 Datum: 2011-07-10 | Tid: 19:09
Förlåt för kvalitén, slängde bara ihop bilderna snabbt. ~


Luftballong-tshirt, Artwork - Linne, Artwork - Pyjamaströja, Artwork - Papegoj-tshirt, Artwork - Linne med virkade detaljer, Robinson Departmentstore - Glee-tshirt, SM Departmentstore - 2 par New York Wild-jeans, Herbench - Levi's-jeans, SM Departmentstore - 2 par Converse, SM Departmentstore
(skrev affärerna bara ifall någon skulle ha vägarna förbi Manila:]^)

- Jump-shot!

 Datum: 2011-07-09 | Tid: 13:14
Igår tillbringade jag början av dagen med bästa Emmy, (och ni som läser hennes blogg vet nog redan om det men) vi var vid älven och pratade, skrattade och fotade. Har verkligen saknat henne när jag varit borta!♥
Sen på eftermiddagen blev jag ännu gladare när pappa kom hem med en Ben & Jerry's till mig och lillasyster, vilken super-dag!

Idag ska jag försöka ta kort på det jag köpt i Filippinerna, ni kanske är lite nyfikna över det?:]
Sen blir det att fara på fest med familjen till några bekanta.Cissi, Jam & Mimi goes ninja

 Datum: 2011-07-07 | Tid: 23:51...eller den sista kanske inte var så värst ninja, sorry till alla som ville se mina ninja-moves<////3

Some pictures of some people

 Datum: 2011-07-06 | Tid: 22:58

Kan väl säga att min personliga favorit måste vara "saranghae"-bilden
(sista alltså), älskar hur röd Nica är i ansiktet efter att ha druckit Tanduay ice och den koreanska "jag-älskar-dig-K-pop"-posen ^-^
Men den där ate Cacai somnat på golvet är också en favorit, och bilden på Michelle och vårat kusin- och gudbarn Ashlie.
Sen känns det även lite weird att my all time favorite-bakla är med på nästan alla bilder, att jag ler på exakt samma sätt, och att jag faktiskt räknats som lång i fem veckor. Whoa.

Idag
har jag och familjen delat ut pasalubong till vänner och släkt. Sen fick också Emelie och Hanna sina converse och Emmy lite mango och en marmorkanin.

The Famous Lines of Butchoy & Cacai

 Datum: 2011-07-06 | Tid: 08:36
Är alldeles för jetlaggad för att orka med ett riktigt inlägg just nu, skriver mer om resan senare!^^


- And remember: Transformers sucks!

- The Jollibee-dance! Isa pa, isa pa.

- Who's that pokémon?

- We're almost here!

- Jump-shot! Isa pa!

- Tanduay ice, Tanduay ice!

- You hungry? Let's eat.

- I'm hungry, let's eat.

- At the bar we dance, drink and eat.

- He's Butchoy's ex, that guy too. And that one, or no he's my ex.

- We are the Survivors of Ngak Ngak!

- They we're only worried about the camera...

- We're not immature, we're just gay!

- Here comes a big wave! ...no, boring.

I'M BACKKKK

 Datum: 2011-07-05 | Tid: 19:54


- Who's that pokémon?