FILIPPINERNA - Adventures in Linao & Odiongan


Nästa dag började med att jag, auntie Diosa och mamma rengjorde valparna och smörjde in dom med krypavvisandemedel, fick även ta bort ett par fästingar som fastnat på deras tassar. Stackare.
(På bilden kan ni skymta valparnas mamma)

Kalkonerna kom även förbi vårat hus ett tag.

Och på kvällen ringde Michelle till Alice, och när hon var klar efter 11 minuter, fick jag använda de kvarvarande pengarna till att ringa till Hanna som inte svarat dagen före.
Och som ni ser på bilden så behövde jag stå på en liten sten där i mörkret, man hade ingen signal inne i betonghuset. På bilden ser ni även valparnas lilla inhängnad, och deras moster.På fredagen for vi till Odiongan (en utav de större städerna på den ön). Tog först single till Calatrava, där vi sedan tog jeepnyn (som en buss utan fönster) till Odingan, ursäkta mitt ansikte på bilden. Köpte massor med goda saker som man saknat på Mercury Drug - Pringles, kakor, Nestea, pannkaksblandning, smågodis. Yummy.
Kollade även på golv och väggfärg till huset som vi håller på att bygga. Sen tog vi en paus i parken innan vi for tillbaka till Linao.


Och på kvällen var det the weekly Barangayfiesta på basketplanen. Fast jag och Michelle orkade inte följa med, men mamma tvingade med oss ett tag innan vi gick tillbaka för att se mer Glee.


Vårat rum då, vi bodde alltså i auntie Lyzels hus eftersom de flyttat till Manila.Nästa dag hade mormors get och hennes gulliga killing kommit, jag döpte den direkt till Osi Julita efter auntie Diosa (som kallas för Osing), auntie Juliet och mamma (Carmencita). Sen så sålde några fiskare lite musslor åt mamma. Jag vet dock inte vart de tog vägen, men de vuxna åt säkert upp dom utan att vi fick veta...
Och den nittonde blev det mest bara att vara och se på Glee. Och svettas ihjäl när det som vanligt blev strömavbrott.Måndagen den 20e Juni tog vi den 1½ timmar långa färden till Odiongan igen. Surfade lite på internet på internetcaféet, dock så var klockan bara åtta så det var knappt någon inne på facebook. Vi gick sedan runt i staden och kollade på golv och köpte mer gott på Mercury = mer kakor, Nestea, godis och chips, dock Lays den här gången. Sen satte vi oss i parken och tog det lugnt.
Älskar mitt ansiktsuttryck när jag försöker öppna flaskan, haha^^


Vi köpte massor av saker till huset (som cement, kakel, färg), så jeepneyföraren var snäll och erbjöd oss skjuts hela vägen till byn. Dock så var inte turen riktigt på vår sida. När vi var på berget mellan Calatrava och Linao svängde jeepneyn inte tillräckligt i en kurva så vi var nära att fara nerför ett stup. Föraren tyckte att vi skulle gå resten av biten, medans han, uncle Bobby och några andra skulle försöka fixa det.Sagt och gjort. Vi tog dom lättare sakerna vi köpt och började gå nerför berget. Mamma och auntie Diosa visade en genväg dom brukade ta när dom gick i skolan. Det var lite svårt för dom som hade chenilas (Michelle halkade runt på sina och bad om att få gå ner barfota vilket mamma förbjöd), men jag som turligt nog hade mina H&M-tygskor klarade mig ner utan några problem.

Kan även meddela att även jeepneyn klarade sig ner oskadd efter en halvtimme.


Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag kan se)

Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0