FILIPPINERNA - Carmen's birthday + Romblon Romblon


Klockan fyra var det meningen att vi och några andra skulle överraska mamma med sång och frukost.
Vi skulle vänta i huset tills någon skulle hämta oss, och klockan hann bli halv fem innan kuya Patrick sprang till huset för att kolla om det var försenat.
Fem minuter senare kom han tillbaka och berättade att dom redan hunnit med det mesta och skulle börja med frukosten.
Irriterade över att dom faktiskt glömt födelsedagskvinnans (hahah) barn gick vi ner till Baybay.
Ser ni våra irriterade blickar?^ (förutom auntie Diosa då)
Jag och Michelle var inte särskilt hungriga, jämfört med kuya Butchoy och ate Cacai, så vi åt bara varsin puto och drack Milo, typ filippinsk kokosmuffin och varm choklad. (Och ja, vi drack oftast varma drycker även om det var 35 grader)
Efter ett tag började jag må illa, så jag gick in i mormors hus och somnade på bambusoffan.

Minns att jag blev väckt efter ett par timmar med att Archie och Bryan kom med en sjöhäst, halvsov fortfarande så jag log snabbt och somnade om. Michelle som hade gått tillbaka till auntie Diosas hus med B & C missade hela händelsen.
Medans jag sov gick Mimi, Jeje och Bubu till kyrkan och var lite smått religiösa.
Efteråt, när jag vaknat, tog vi två singles till Odiongan med auntie Juliet. Vi surfade lite på nätet, gick runt och köpte lite olika Pringles på Mercury Drug. Jag och Michelle köpte orginalet och ate Cacai och kuya Butchoy köpte Smoked Barbecue och, tror det eller ej, Seaweed. SEAWEED?! Gosh.
Fast dom tyckte den var godare än Smoked Barbecue iaf.


Följde dom sedan vidare till Odiongan Pier där vi köpte lite marmorsaker innan dom skulle ta båten tillbaka till Manila. Egentligen var det meningen att vi också skulle fara, men eftersom husbygget blivit försenat på grund av the 43h-burnout och dåligt väder skulle vi bli tvugna att stanna till torsdagen.
(Inga bilder från Odiongan dock)

Väl tillbaka i Linao återgick vi till vårt vanliga Glee-tittande, och Michelle la sig redan vid nio och deppade.
Jag å andra sidan gosade lite med Osi Julita och umgicks med ate EmEm och ate Charmaine.

På måndagsmorgonen tog the Petterssons + auntie Juliet två singles till San Andres där vi skulle ta 5.45-båten till Romblon Romblon, auntie Juliet skulle hem för att jobba.
Lyckades även fånga den fina soluppgången på bild, tycker det gick rätt så bra.
I Romblon Romblon sprang vi förbi ett internetcafé och var där i knappt en timme. På väg till auntie Juliets lägenhet mötte vi faktiskt henne i sina scrubs på marknaden med sin chef. Vi fick då en fjärdedels jackfruit av chefen, och gick sedan vidare.


Väl i lägenheten vilade vi ett par timmar innan vi begav oss till Romblon Plaza Hotel där vi skulle äta lunch. Tillsammans beställde vi beef steak, pasta carbonara, pizza och sinigang. Och såklart ris. Standard.
Efter det gick vi tillbaka och märkte att det hunnit bli strömavbrott. Jag och syster satte oss ute på balkongen och kollade ut över den mörka staden. Men snart kom Bobby Jule hem och han tände några ljus. Våran hjälte.

Vi fortsatte sitta ute på balkongen smaskandes något-super-gott-godis-som-är-så-gott-mums. Michelle började då deppa över att hon ville till Manila tidigare, mamma föreslog att vi då kunde åka med ate Racquel och Kenneth (dom som alltså reste med oss till Filippinerna) på tisdagen. Michelle blev überglad så hon tryckte i sig extra många godisar och fick en sådan sockerkick att hon började dansa på balkongräcket, skämt å sido.

På kvällen tog vi en tricycle genom det mörklagda Romblon Romblon för att äta middag.
Under middagen kom auntie Juliet fram till att båten från Romblon skulle gå för sent tillbaka till San Andres, så man skulle inte hinna med båten till Manila. Michelle var på dåligt humör resten av kvällen, så det blev inte bättre när hon fick potatismos istället för pommes. Haha.


Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag kan se)

Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0