FILIPPINERNA - Manila>The Boat>Linao


Den sista heldagen i Manila blev det ännu mer storemanaging, men under dagen fick vi idén om att kunna brumma runt i Curayao och de närliggande barangayarna. Sagt och gjort. Strax innan middagen lånade vi Nica's mammas moppe, den var svart och klarrosa:D, medans ate Mayok och kuya Niño tog ate Mayoks familjs motorcykel. (Motorcyklarna är inte mycket större än mopeder i Filippinerna)


På kvällen hände inte så mycket, de flesta släktingarna hade farit hem på morgonen eftersom att de hade annat för sig. Men jag och Michelle smög över till uncle Mandoys hus, där det blev att titta på tv, lite mer storemanaging och... ate Lulu förändrade våra liv. Vi fick smaka Mountain Dew♥ för första gången, och Root Beer (fast... det smakade typ cola blandat med hostmedicin?).
Vid elva hämtade mamma och pappa hem oss för att packa inför nästa dag.På morgonen den tolfte möttes vi av ate Lulu som hade tänkt säga hejdå innan vi skulle till Linao i två veckor. Sedan kom även lite annan släkt som vinkade av oss vid tio. Vi skulle åka taxi till busstationen där vi alltså skulle ta bussen vidare till båten som skulle gå till Odiongan. Resan till hamnen tog ca 4 timmar räknat från Curayao. Vi anlände alltså vid två, båten skulle gå klockan fem och påstigningen skulle börja vid fyra så vi fick roa oss med att gå runt i terminalen och kolla i dom små affärerna.

Under den 8,5 timmar långa båtturen såg jag och Michelle mest på Glee och sov, försökte även få i oss lite ananas vi blivit medskickade, dock var det förbjudet i den luftkonditionerade delen. Bawal kumain sa loob. Intressesmurfarna hoppar av lycka.


Efter en timmes jeepneytur från Odiongan till Calatrava väntades motorcyklar så vi kunde färdas över berget till Linao. Klockan var halv fyra på natten när vi kom till mormors hus. Hon och ate Charmaine var redan vakna då (fyra är enligt dom en rimlig tid att vakna på morgonen) och välkomnade oss.
Jag och Michelle attackerade direkt sängarna och fick oss några timmars sömn.

Vi vaknade vid åtta och hade allmänt tråkigt. Alla kusiner var i skolan, så vi fick roa oss med att titta på lite mer Glee. Lite senare under dagen ville Michelle ut och paddla, och självklart hängde jag och mamma på. Även kuya Patrick hjälpte till med styrningen. Han blev alltså kapten på fartyget.


Ännu senare gick vi runt i byn och fick bla. träffa mormors griskultingar. Hihi, dom var jättesöta! (Jämfört med när vi skulle fara, dom hade då blivit både större och lortigare...)

Det får räcka för idag ~


Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag kan se)

Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0