Krusbärspajjjj

 Datum: 2011-08-30 | Tid: 16:54

Igår ville mamma att jag skulle baka krusbärspaj, men när jag ändå var igång så gjorde jag två stycken. Höh.
Sitter med Michelle och äter varsin bit nu, eftersom vi typ ändå ska äta middag när affären stängt.
Okej, ni kanske tycker att krusbärspaj låter disgusting eller nåt, men det smakar nästan som hallonpaj. Fast inte lika...hallonigt? Ehhe:]

Jag har tråkigt.

 Datum: 2011-08-28 | Tid: 19:11

...

Meeeeen, kan väl meddela att rummet är näst intill färdigt nu. Väntar bara på fotona jag beställde, dom borde komma i slutet på veckan.

Funderar över just nu över om man ska försöka sova snart (galet det låter) och försöka vakna inatt och se VMA, dom ska ju visa en liten sneak peek från HUNGERSPELEN!!:o
Men... jag vill sova. Det tål att tänkas på.

Hmm... avbryter mitt tänkande med att dryga ut detta inlägg med en fager bild på mig och lillasyster från ate Nonoy och Kristoffers bröllop. Ja, jag är kort. 


förlåtförlåtförlåtförlåt

 Datum: 2011-08-24 | Tid: 15:00
...flåt.

Kristoffer & El Marie

 Datum: 2011-08-20 | Tid: 17:53Foto & redigering av mig, Cecilia Pettersson, 20 Augusti 2011.

Vigseln ägde rum i Stadshuset, dvs ingen stor ceremoni.
Egentligen hade dom inte tänkt ha några bröllopsfoton men vi alla lyckades övertyga dom. Vi tog först några i Johannaparken och svängde sedan förbi den klassiska bonnstan och tog några snabba bilder innan vi for till Tatung där vi skulle äta med resten utav släkten.
Dom fick ett par virkade babyconverse av mig, var glömsk nog att inte ta kort på dom, och eftersom vi inte vet om det blir en pojke eller flicka gjorde jag dom mörkblå. ^^

Ikväll blir det mer fixande med rummet, troligast spackling och lite rivande av tapeter så hoppas vi på målning imorgon!
Sen så ska jag, Hanna och Emmy ha den vanliga filmkvällen som vi brukar ha sista kvällen på lov. Blir nog super!:D

Torsdag

 Datum: 2011-08-18 | Tid: 20:41
Okej, det har inte gått bättre med bloggningen. Men det kommer, I guess.
Hela familjen håller nu mest på med att fixa i mitt rum (äntligen!:D) och röja lite i huset, Michelle tjänade just en hundralapp på att såga av en utav äppelträdets söndriga grenar, så det kommer inte bli så mycket bloggning, men ska försöka att ändå fixa ett inlägg om dagen.

Sen har jag även beställt lite foton som jag ska dekorera rummet med och ge bort. Wiiee.

Men ja, I'll be back.


Bara en gammal bild~

FILIPPINERNA - Back to Linao

 Datum: 2011-08-15 | Tid: 22:39

Vid lunchtid nästa dag begav vi oss ut i Romblon för att hälsa på några av mammas kusiner och ge dom lite svensk choklad (därav Maraboun mamma har i handen). Tog då en tricycle, och vi hade tur att den vi lyckades vinka in hade en extra stor skjutsar-sak. Score!

Fick ett paket glass utav en utav kusinerna, och eftersom att vi varken hade en frys i Linao eller i Romblon Romblon åt vi upp den innan vi skulle äta lunch, vilket var på hotellet igen.


Vi behövde sedan skynda vidare till båten som skulle gå tolv eller ett, och eftersom vi inte visste vilken utav tiderna blev vi lite stressade när det visade sig att klockan var tio i tolv när vi ätit klart.
Dock hade vi oturen att båten gick ett, eller skulle gå klockan ett, men båten kom försent och vi kom iväg först vid två.

Sista bilden jag hann ta på Romblon innan batteriet dog. Höh.


Väl tillbaka i Linao märkte vi att dom hunnit börja måla utsidan på huset. I Filippinerna har man antingen bara betongfärgen på sina hus eller så har man klara färger som grönt och rosa. Jag och Michelle bestämde oss för en färg som skulle passa perfekt till huset bredvid havet, blått!:D

Och juste, såhär såg huset ut innan:


Hihi, jag och Michelle sitter på taket.


På kvällen satt jag och Michelle på stranden och såg hur solnedgången färgade himlen i olika orangea toner. Romantiskt, höh.

Höhö

 Datum: 2011-08-15 | Tid: 20:40

Jag förstår inte vad som hänt eftersom jag inte verkar kunna hålla uppe bloggandet. Hmm.
Idag har jag iaf varit med mamma på Bibo och köpt presenter till ate Nonoy och Christoffer som ska gifta sig på lördag. Ska agera bröllopsfotograf då, yay. Känns goodie. Det som är synd är att jag är i desperat behov utav ett objektiv med stor bländare, dock så håller plånboken inte riktigt måttet. Någon som skulle kunna tänka sig att ge mig ett 35/50mm f1,8-objektiv?♥

Juste, sen har jag virkat ett par converse till deras kommande bebis. Hihi^^
Hoppas bara dom inte läser det här...


^
Cupcakes jag bakade till Emelies lillasysters födelsedaaag


En helt vanlig dag på banken

 Datum: 2011-08-12 | Tid: 19:52
Hahahha, såg nyss på en film man gjorde med lite annat folk i 3-4an på Elevens val. Nostalgi. ^^Sadface

 Datum: 2011-08-12 | Tid: 14:58

Mamma och Michelle äter upp min glass:(:(:(:(:(:(


RIP.♥


FILIPPINERNA - Carmen's birthday + Romblon Romblon

 Datum: 2011-08-12 | Tid: 00:28
Klockan fyra var det meningen att vi och några andra skulle överraska mamma med sång och frukost.
Vi skulle vänta i huset tills någon skulle hämta oss, och klockan hann bli halv fem innan kuya Patrick sprang till huset för att kolla om det var försenat.
Fem minuter senare kom han tillbaka och berättade att dom redan hunnit med det mesta och skulle börja med frukosten.
Irriterade över att dom faktiskt glömt födelsedagskvinnans (hahah) barn gick vi ner till Baybay.
Ser ni våra irriterade blickar?^ (förutom auntie Diosa då)
Jag och Michelle var inte särskilt hungriga, jämfört med kuya Butchoy och ate Cacai, så vi åt bara varsin puto och drack Milo, typ filippinsk kokosmuffin och varm choklad. (Och ja, vi drack oftast varma drycker även om det var 35 grader)
Efter ett tag började jag må illa, så jag gick in i mormors hus och somnade på bambusoffan.

Minns att jag blev väckt efter ett par timmar med att Archie och Bryan kom med en sjöhäst, halvsov fortfarande så jag log snabbt och somnade om. Michelle som hade gått tillbaka till auntie Diosas hus med B & C missade hela händelsen.
Medans jag sov gick Mimi, Jeje och Bubu till kyrkan och var lite smått religiösa.
Efteråt, när jag vaknat, tog vi två singles till Odiongan med auntie Juliet. Vi surfade lite på nätet, gick runt och köpte lite olika Pringles på Mercury Drug. Jag och Michelle köpte orginalet och ate Cacai och kuya Butchoy köpte Smoked Barbecue och, tror det eller ej, Seaweed. SEAWEED?! Gosh.
Fast dom tyckte den var godare än Smoked Barbecue iaf.


Följde dom sedan vidare till Odiongan Pier där vi köpte lite marmorsaker innan dom skulle ta båten tillbaka till Manila. Egentligen var det meningen att vi också skulle fara, men eftersom husbygget blivit försenat på grund av the 43h-burnout och dåligt väder skulle vi bli tvugna att stanna till torsdagen.
(Inga bilder från Odiongan dock)

Väl tillbaka i Linao återgick vi till vårt vanliga Glee-tittande, och Michelle la sig redan vid nio och deppade.
Jag å andra sidan gosade lite med Osi Julita och umgicks med ate EmEm och ate Charmaine.

På måndagsmorgonen tog the Petterssons + auntie Juliet två singles till San Andres där vi skulle ta 5.45-båten till Romblon Romblon, auntie Juliet skulle hem för att jobba.
Lyckades även fånga den fina soluppgången på bild, tycker det gick rätt så bra.
I Romblon Romblon sprang vi förbi ett internetcafé och var där i knappt en timme. På väg till auntie Juliets lägenhet mötte vi faktiskt henne i sina scrubs på marknaden med sin chef. Vi fick då en fjärdedels jackfruit av chefen, och gick sedan vidare.


Väl i lägenheten vilade vi ett par timmar innan vi begav oss till Romblon Plaza Hotel där vi skulle äta lunch. Tillsammans beställde vi beef steak, pasta carbonara, pizza och sinigang. Och såklart ris. Standard.
Efter det gick vi tillbaka och märkte att det hunnit bli strömavbrott. Jag och syster satte oss ute på balkongen och kollade ut över den mörka staden. Men snart kom Bobby Jule hem och han tände några ljus. Våran hjälte.

Vi fortsatte sitta ute på balkongen smaskandes något-super-gott-godis-som-är-så-gott-mums. Michelle började då deppa över att hon ville till Manila tidigare, mamma föreslog att vi då kunde åka med ate Racquel och Kenneth (dom som alltså reste med oss till Filippinerna) på tisdagen. Michelle blev überglad så hon tryckte i sig extra många godisar och fick en sådan sockerkick att hon började dansa på balkongräcket, skämt å sido.

På kvällen tog vi en tricycle genom det mörklagda Romblon Romblon för att äta middag.
Under middagen kom auntie Juliet fram till att båten från Romblon skulle gå för sent tillbaka till San Andres, så man skulle inte hinna med båten till Manila. Michelle var på dåligt humör resten av kvällen, så det blev inte bättre när hon fick potatismos istället för pommes. Haha.

Nej, nu måste jag verkligen skriva ett inlägg

 Datum: 2011-08-11 | Tid: 17:43
Har inte skrivit på nästan fyra dagar. Alldeles för längesedan.
Men man kan väl säga att jag inte gjort så mycket. Vädret är skit just nu. Usch usch blä blä.
Idag lyckades jag iaf släpa mig upp till Emmy och var med henne och Hanna. Tog en sväng förbi Solbacken och köpte B&J och pellets till hennes kaniner.
Vi missade bussen så vi satt ett tag på trappen utanför Arkens ätandes glass medans Hanna stod framför oss och höll i locken. Gick även snabbt in till Rusta där vi hittade supermegastora marshmallows, innan vi gick till busskuren.
Väl hos Emmy såg vi lite film, behövde sedan gå hem för att äta och nu sitter jag här.

Vill även tillägga att The Mermaid Theory måste vara en utav de bästa HIMYM-avsnitten, har sett den minst fem gånger och skrattar varje gång!:o


Okej, stryk det där jag sa om vädret. Det blev sol helt plötsligt, hallelujah!

FILIPPINERNA - Sleepover @auntie Diosa's

 Datum: 2011-08-07 | Tid: 23:39
Den tjugofemte juni vaknade jag utav att en massa människor lyckligt ropade "San Juan! San Juan, yay!", strömmen var efter 43 plågsamma, utan-fläkt-vilket-resulterar-i-att-det-blir-riktigt-varmt timmar tillbaka. Eller i 40 sekunder iaf.
Någon timme senare bestämde jag, Michelle, kuya Butchoy och ate Cacai oss för att gå över berget på Linao's högra sida (den sidan som ser ut som Baloo när han blivit nedslagen av Mowgli? Eller är det bara jag som tycker det?)


Och efter att ha glidit runt på våra chenilas kämpandes över berget, skrattandes åt kuya Butchoys famous line "We're almost here", kom vi tillsist över till Ngak Ngak. Började med lite "picturepicture" framför en utav klipporna på stranden. Sen visade våra kusiner the arrow. Dam dam daaam. Den är inristad i sten så den märks knappt, men den ska visst peka dit det finns guld i berget.


Helt plötsligt började det spöregna. Det var tur att vi endast tagit kompaktkameran, och att vi fått med oss en liten påse som vi kunde ha den i. Vi badade lite grann i Ngak Ngak, dock så var det rätt mycket vattenväxter eftersom att det var sommar. Vi såg även skymten utav en man som sov i en utav grottorna bakom den där stenen dom posar framför^. Läskigt.


Efter en halvtimma kämpade vi oss än en gång över den hala bergsklippan. Jag själv var nära att falla nerför att stup då jag halkat på en hal sten. När vi kommit över till Linao utbrast kuya Butchoy ännu en utav sina famous lines "We're the survivors of Ngak Ngak!"
Efter att ha hurrat och skrattat ett antal gånger begav vi oss tillbaka mot huset. Halvvägs kom våran maid, barfota och under ett paraply, ropandes "Where's the camera? The camera?! Your dad's worried". Vi gav henne snabbt kameran innan hon sprang tillbaka. Vi kände oss lite sura för att pappa bara var orolig för kameran. Och då kom ännu en famous line; "They we're only worried about the camera..."

Väl där försökte mamma ta jumpshots, försökte, och sedan fyllde vi våra magar med fisk, ris och Mountain Dew innan vi sprang ut i havet igen.


På kvällen bestämde jag, Michelle, ate Cacai, kuya Butchoy, kuya Francis och kuya Patrick oss för att ha en liten sleepover i auntie Diosas hus och gjorde det nedsläckta Linao osäkert i jakten på lite Nova, Loaded, Marty's och Fudgee Barr's som vi tänkte mumsa på. Och så fort vi kommit till huset: picturepicture!


^JUMPSHOT!


När strömmen äntligen kom tillbaka för att stanna blev det kortspel, igen. Lärde våra kusiner hur man spelade Tecken, eller Signs då, och ate Cacai blev helt såld. Vi delade upp oss i lag om tre, och såklart vann tjejerna med 9 - 2. Utklassning på hög nivå.
Sen fick även kuya Francis en egen famous line; I will junk. Hahahah, vi skrattade hela natten åt det.


^KUDDEN♥

Efter midnatt berättade auntie Diosa att vi skulle överraska mamma fyra på morgonen, det var trots allt hennes födelsedag. Vi bestämde oss därför att hålla oss vakna hela natten för att inte missa överraskningen.
Vi höll oss vakna med att berätta our personal stories, äta, dansa, ate Cacai visade massor av bilder på sin mobil, diskutera varandras musiksmaker och ta kort på dom som somnade ändå.

Nu ska jag och Michelle se Sucker Punch, så vi återkommer inom en snar framtid (whoa, proffsigt).
Men vi har en liten spoiler till er om nästa inlägg; barnen blir bortglömda.

FILIPPINERNA - San Juan! ...and the day before

 Datum: 2011-08-07 | Tid: 00:44
Nu har det gått över en månad sen vi kom tillbaka från Filippinerna, och jag har fortfarande inte skrivit klart? Gosh.


Nästa dag började med att mamma bönade och bad mig, halvsovande som jag var, om att jag skulle ta kort på när hon, Michelle och auntie Diosa skulle bada. Gick ut i pyjamas (gårdagens kläder dvs) och tog några bilder. Tycker auntie Diosa ser så söt ut på den första bilden:], sen så behövde jag ju också visa bilden på Michelle när hon flyter runt med uppblåst tröja.


Vädret var inte heller det bästa, men jag lyckades få ett happy moment på ate Charmaine när hon kom från skolbåten. Till middag blev det, ofc, fisk och ris med Mountain Dew♥. Och efter det blev det att se på Glee.


Nästa dag vaknade jag av något konstigt fågelljud, och när jag gick ut ur rummet satt mamma i dörrporten och sa åt mig att titta upp i trädet. Där satt en liten gul fågel som blivit skadad (troligast utav mormors katt). På något sätt fick dom ner den från trädet och vi blev genast bästa vänner då den praktiskt taget satt på min arm hela tiden.


Sen hade mamma och pappa fått tag på lite ananas. Yummy.
Men när det kom en massa barn till huset som också ville hålla i fågeln, tyckte dom flesta att jag skulle sätta ut den på en pinne. Jag löd deras råd, dock så kunde man någon minut senare höra hur pinnen föll ner och fågeln pep till. När jag sprang ut kunde jag se mormors dumma katt springa iväg med den i munnen. Grrr, blev inte lite sur på den, den katten gav mig alltid läskiga blickar...
Efter det skrattade mamma och auntie Diosa varje gång dom tänkte på den. "Oh oh, the yellow bird! Hehehheee"

Det var även den eftermiddagen 43h-burnout inleddes.


På fredagen väcktes jag halv sju utav ljudet från en plågad gris. Pappa kom inrusandes i rummet och frågade ivrigt om jag och Michelle ville komma ut och se när dom slaktade grisarna. Vi svarade med äcklade miner nej.
Varför slaktade dom dessa två grisar då? Fredagen var ingen vanlig dag det var San Juan's dag (aka St John, Johannes Döparen), en katolsk helgdag då vågorna alltid är som högst och alla ska bada. Vilket betydde, med andra ord, party party!Sen hade ate Cacai och kuya Butchoy kommit på besök till Linao, surprise! Dock så hade jag och Michelle misstänkt det sen auntie Juliet sagt "We can always go to Paksi again on friday, we have a little surprise for you". Men det blev inget Paksi, vågornas fel.

Traditionsenligt sprang vi ut i de meterhöga vågorna och badade med resten utav barnen i byn. Mamma delade ut lite smågodis och liknande till barnen, och hon hade även ordnat en liten tävling; för var tionde sten man samlade fick man 1 peso. Kan väl säga att det blev rätt många stenar som togs upp ur vattnet.

^Om ni kollar noga kan ni se oss ute bland vågorna

Efter ett långvarigt, saltigt dopp i havet gick vi genom byn till en utav auntie Diosas vänner där vi skulle duscha bort saltvattnet. Där träffade vi bla. denna lilla gris som var knappt en vecka gammal. Haha, hon charmade oss rejält.

Jag menar, vem kan inte älska en liten gris som bara faller ihop och somnar helt plötsligt?♥ Hihih.
(Bara någon sekund mellan bilderna)

På kvällen blev det massor av prat och skrattade i mörkret, fångade även en eldfluga (awesomness på hög nivå) och eftersom strömmen fortfarande inte kommit tillbaka blev det att fläkta sig med kartongbitar.
Kuya Butchoy fortsatte med sina Knock knock-jokes, och ate Cacai var moody så hon var lite dryg först.
Menmen, det löste sig.

Sen blev det för mig och Michelle att pallra oss till vårat rum får att sova lite.
Vilket jag tror att jag borde göra nu också, gonatt!

FILIPPINERNA - Paksi Cove Resort

 Datum: 2011-08-05 | Tid: 11:14

På tisdagen kände vi för lite äventyr, och ate Nonoy hade berättat om att en norrman och hans filippinska fru startat en resort lite mer norrut på ön. Nyfikna som vi var tog jag, Michelle, mamma, pappa, auntie Juliet, uncle Bobby och auntie Diosa båten dit. Det var rätt höga vågor, så man kunde inte ta några bilder i båten (utom första eftersom vi var på betydligt lugnare vatten då). Men i vågorna kunde vi se stora, ljusblå maneter lysa upp vattnet.


På ön välkomnades vi av en Philippine Eagle, åh vad fin hon var! Älskar fåglar (hade dessutom en lagomt passande tröja) :o


Sen posade mamma och auntie Diosa på en sten i vattnet och dom ville så gärna att jag skulle fota dom, haha. Sen började auntie Juliet skrika panikslaget "JELLYFISH! JELLYFISH!"
Jag och Michelle sprang snabbt ner för trapporna, och ja, uppspolad på stranden låg en manet. Den var alldeles uttorkad, och hade säkert legat där ett par timmar. Auntie Juliet slängde då ut den i vattnet för att se om den simmade iväg, men den flöt tillbaka (dock så hade den samlat åt sig vatten ändå) så dom konstaterade att den var död.
Och modig som jag var när auntie Juliet bad mig hålla i den, uppstod detta fantastiska foto, (host).

Sedan gick vi till resortens hotell och slaggade lite i däckstolarna och samlade lite snäckor innan vi for tillbaka till Linao. Hotellvärden berättade även för oss att det brukar vara apor i träden ovanför hotellet på förmiddagarna. Mamma och auntie Diosa blev utom sig av iver och även om klockan var fem på eftermiddagen så spanade de upp mot träden, därav denna bild:


Nu blir det att fara mot stan med mor och lillasyster, därför blev det endast ett kort inlägg.~

FILIPPINERNA - Adventures in Linao & Odiongan

 Datum: 2011-08-04 | Tid: 16:34
Nästa dag började med att jag, auntie Diosa och mamma rengjorde valparna och smörjde in dom med krypavvisandemedel, fick även ta bort ett par fästingar som fastnat på deras tassar. Stackare.
(På bilden kan ni skymta valparnas mamma)

Kalkonerna kom även förbi vårat hus ett tag.

Och på kvällen ringde Michelle till Alice, och när hon var klar efter 11 minuter, fick jag använda de kvarvarande pengarna till att ringa till Hanna som inte svarat dagen före.
Och som ni ser på bilden så behövde jag stå på en liten sten där i mörkret, man hade ingen signal inne i betonghuset. På bilden ser ni även valparnas lilla inhängnad, och deras moster.På fredagen for vi till Odiongan (en utav de större städerna på den ön). Tog först single till Calatrava, där vi sedan tog jeepnyn (som en buss utan fönster) till Odingan, ursäkta mitt ansikte på bilden. Köpte massor med goda saker som man saknat på Mercury Drug - Pringles, kakor, Nestea, pannkaksblandning, smågodis. Yummy.
Kollade även på golv och väggfärg till huset som vi håller på att bygga. Sen tog vi en paus i parken innan vi for tillbaka till Linao.


Och på kvällen var det the weekly Barangayfiesta på basketplanen. Fast jag och Michelle orkade inte följa med, men mamma tvingade med oss ett tag innan vi gick tillbaka för att se mer Glee.


Vårat rum då, vi bodde alltså i auntie Lyzels hus eftersom de flyttat till Manila.Nästa dag hade mormors get och hennes gulliga killing kommit, jag döpte den direkt till Osi Julita efter auntie Diosa (som kallas för Osing), auntie Juliet och mamma (Carmencita). Sen så sålde några fiskare lite musslor åt mamma. Jag vet dock inte vart de tog vägen, men de vuxna åt säkert upp dom utan att vi fick veta...
Och den nittonde blev det mest bara att vara och se på Glee. Och svettas ihjäl när det som vanligt blev strömavbrott.Måndagen den 20e Juni tog vi den 1½ timmar långa färden till Odiongan igen. Surfade lite på internet på internetcaféet, dock så var klockan bara åtta så det var knappt någon inne på facebook. Vi gick sedan runt i staden och kollade på golv och köpte mer gott på Mercury = mer kakor, Nestea, godis och chips, dock Lays den här gången. Sen satte vi oss i parken och tog det lugnt.
Älskar mitt ansiktsuttryck när jag försöker öppna flaskan, haha^^


Vi köpte massor av saker till huset (som cement, kakel, färg), så jeepneyföraren var snäll och erbjöd oss skjuts hela vägen till byn. Dock så var inte turen riktigt på vår sida. När vi var på berget mellan Calatrava och Linao svängde jeepneyn inte tillräckligt i en kurva så vi var nära att fara nerför ett stup. Föraren tyckte att vi skulle gå resten av biten, medans han, uncle Bobby och några andra skulle försöka fixa det.Sagt och gjort. Vi tog dom lättare sakerna vi köpt och började gå nerför berget. Mamma och auntie Diosa visade en genväg dom brukade ta när dom gick i skolan. Det var lite svårt för dom som hade chenilas (Michelle halkade runt på sina och bad om att få gå ner barfota vilket mamma förbjöd), men jag som turligt nog hade mina H&M-tygskor klarade mig ner utan några problem.

Kan även meddela att även jeepneyn klarade sig ner oskadd efter en halvtimme.

FILIPPINERNA - June 14th & 15th

 Datum: 2011-08-03 | Tid: 13:30
Tycker dessa bilder sammanfattar andra dagen i Linao rätt bra. Besökte Calatrava High School, paddlade runt, såg blå sjöstjärnor, mormor fångade en liten kolibri, hade strömavbrott på kvällen och så lyssnade vi till kalkoners ljuva stämmor. Sen såg man ju även på Glee, började med Linao-dieten (fisk och ris) och var med kusinerna de få timmarna de kunde.

Blev även lite solande och eftersom att jag och Michelle är så susyal solade vi på taket (men eftersom att monsunperioden börjat ganska exakt då så regnade det varja kommande dag i någon timme). Sen var det rätt molnigt. Och lite för varmt.På onsdagen hämtade kuya Patrick och kuya Francis mormors valpar, dom två fluffiga vita med blå ögon döpte vi till Fratrick och Chalola, och den som var olik dom andra, med sin brunfläckiga korthåriga päls och bruna ögon, döpte vi till Odd Ball.

Vi åt även buko (ung kokosnöt) med egengjorda kokosnötsskedar, ringde till Emmy och Emelie hemma i Sverige och posade lite med valparna.

Ett sånt där vanligt inlägg.

 Datum: 2011-08-02 | Tid: 17:05

Har ju inte precis skrivit något om vardagen på några dagar. Men det har väl inte varit så intressant.

Fast jag var ju med Emmy igår, kanske lite intressant ändå.
Vi blev jättesugna på att baka så vi sprang in och kollade runt på datorn efter recept på cupcakes. De flesta var avancerade recept, eller med saker Emmy inte hade hemma, men det löste sig. Vi bytte bla. ut kakao och lite socker mot oboy, och eftersom att det inte fanns några enkla recept på frosting på internet fick jag improvisera med mina kunskaper. ^^
(Bilder hittar ni om ni trycker här)

Idag har det blivit att ta en liten joggingrunda, första gången sen vi kom från Filippinerna (där man mest färdades via tricycles, jeepneys, bussar och motorcyklar). Blev även att stanna ibland då blindtarmen inte är helt återställd. Men det funkade.
Sen blev det att sola ute på gården med Michelle.

FILIPPINERNA - Manila>The Boat>Linao

 Datum: 2011-08-01 | Tid: 20:57
Den sista heldagen i Manila blev det ännu mer storemanaging, men under dagen fick vi idén om att kunna brumma runt i Curayao och de närliggande barangayarna. Sagt och gjort. Strax innan middagen lånade vi Nica's mammas moppe, den var svart och klarrosa:D, medans ate Mayok och kuya Niño tog ate Mayoks familjs motorcykel. (Motorcyklarna är inte mycket större än mopeder i Filippinerna)


På kvällen hände inte så mycket, de flesta släktingarna hade farit hem på morgonen eftersom att de hade annat för sig. Men jag och Michelle smög över till uncle Mandoys hus, där det blev att titta på tv, lite mer storemanaging och... ate Lulu förändrade våra liv. Vi fick smaka Mountain Dew♥ för första gången, och Root Beer (fast... det smakade typ cola blandat med hostmedicin?).
Vid elva hämtade mamma och pappa hem oss för att packa inför nästa dag.På morgonen den tolfte möttes vi av ate Lulu som hade tänkt säga hejdå innan vi skulle till Linao i två veckor. Sedan kom även lite annan släkt som vinkade av oss vid tio. Vi skulle åka taxi till busstationen där vi alltså skulle ta bussen vidare till båten som skulle gå till Odiongan. Resan till hamnen tog ca 4 timmar räknat från Curayao. Vi anlände alltså vid två, båten skulle gå klockan fem och påstigningen skulle börja vid fyra så vi fick roa oss med att gå runt i terminalen och kolla i dom små affärerna.

Under den 8,5 timmar långa båtturen såg jag och Michelle mest på Glee och sov, försökte även få i oss lite ananas vi blivit medskickade, dock var det förbjudet i den luftkonditionerade delen. Bawal kumain sa loob. Intressesmurfarna hoppar av lycka.


Efter en timmes jeepneytur från Odiongan till Calatrava väntades motorcyklar så vi kunde färdas över berget till Linao. Klockan var halv fyra på natten när vi kom till mormors hus. Hon och ate Charmaine var redan vakna då (fyra är enligt dom en rimlig tid att vakna på morgonen) och välkomnade oss.
Jag och Michelle attackerade direkt sängarna och fick oss några timmars sömn.

Vi vaknade vid åtta och hade allmänt tråkigt. Alla kusiner var i skolan, så vi fick roa oss med att titta på lite mer Glee. Lite senare under dagen ville Michelle ut och paddla, och självklart hängde jag och mamma på. Även kuya Patrick hjälpte till med styrningen. Han blev alltså kapten på fartyget.


Ännu senare gick vi runt i byn och fick bla. träffa mormors griskultingar. Hihi, dom var jättesöta! (Jämfört med när vi skulle fara, dom hade då blivit både större och lortigare...)

Det får räcka för idag ~